Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου έχει οριστεί η 3η Ιουνίου.

 

Το ποδήλατο συμβάλλει άμεσα στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων στην ατμόσφαιρα. Είναι το μόνο μέσο φιλικό προς το περιβάλλον και η ανάπτυξη του βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

Στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προτύπων κινούνται πολλές πόλεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία σύγχρονων ποδηλατόδρομων και υποδομών για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

 

Το ποδήλατο αποτελεί αναγνωρισμένο μέσο μεταφοράς και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO- World Health Organization), οι ασφαλείς υποδομές αποτελούν πρωταρχικό παράγοντα στην ισότητα στην υγεία.

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσω;

 

 

Είναι ευεργετικό για την υγεία σωματικά και ψυχικά. Αποτελεί μέσο άσκησης και ταυτόχρονα μέσω κοινωνικοποίησης ενώ ταυτόχρονα προσφέρει καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος. Μας απαλλάσσει από επιπρόσθετα άγχη όπως αυτό του παρκαρίσματος και μειώνει κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης μας.

 

Για τη χρήση του όμως, πρέπει οι χρήστες των οδών να φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να κινούνται σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.  Εκτός από “χόμπι” πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Το ποδήλατο μας πρέπει να το φροντίζουμε όπως ακριβώς και ένα μηχανοκίνητο όχημα. Η σωστή συντήρηση του είναι θέμα ασφάλειας.

 

Κάνε σήμερα το ποδήλατο τρόπο ζωής: 

 

 

Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου:

 

  • ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα πλεονεκτήματα από τη χρήση του και να το συμπεριλάβουν τόσο στα εθνικά όσο και στα κρατικά τους προγράμματα ανάπτυξης
  • ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να βελτιώσουν τις υποδομές τους σε επίπεδο οδικής κυκλοφορίας ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τα ποδήλατα, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα.
  • ενθαρρύνει τους δημόσιους φορείς να δημιουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα ποδηλάτου για παιδιά και ενήλικες
  • προάγει την ποδηλατική κουλτούρα, ελπίζοντας κάποια στιγμή το ποδήλατο να γίνει τρόπος ζωής

 

Επένδυσε στην πράσινη μετακίνηση!

Επέλεξε το ποδήλατο που ταιριάζει στο δικό σου προφίλ και φρόντισε άμεσα για την ασφάλεια του όπως  ακριβώς θα έκανες και με ένα μηχανοκίνητο όχημα.  Τα ασφάλιστρα ξεκινούν από 40 ευρώ το έτος. Κάνοντας αυτό το έξοδο σήμερα, βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου για πολλές ημέρες σαν και τη σημερινή.

 

Μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες στο insurancemotors.gr ή στο 210 97 07 047. 

 

Share this post